Херта - Борусия Дортмунд, полуфинален сблъсък от турнира за Купата на Германия. Стадион "Олимпиащадион" в Берлин, 21.30 часа българско време.


Групата на Борусия Дортмунд:
Вратари: Бюрки, Вайденфелер, Бонман
Защитници: Хумелс, Сократис, Гинтер, Пишчек, Дурм, Шмелцер, Парк, Станкович
Полузащитници: Бендер, Кагава, Гюндоган, Шахин, Вайгъл, Кастро, Мхитарян, Ляйтнер, Паслак, Пулишич
Нападатели: Ройс, Рамос
Контузени: Суботич, Обамеянг

 

Прогноза на Gol.bg:

Борусия Дортмунд се цели в трето поредно и общо четвърто участие във финала за Купата на Германия за последните пет сезона, като за последно триумфира през 2012 година.

Тогава бандата на Юрген Клоп размаза Байерн Мюнхен с 5:2, а интересното е, че през този сезон финалът между рурци и баварци може да се повтори, след като вчера мюнхенци елиминираха Вердер Бремен.

И за двата отбора този мач е финал преди финала заради "Олимпиащадион", който по традиция приема решителната битка за красивия трофей.

В последните десет години Борусия играе успешно в Берлин, постигайки пет победи и три равенства в десетте си гостувания на Херта. Все пак е за отбелязване, че при последните си две визити Дортмунд не вкара гол на този противник - 0:0 и 0:1.

За последно Херта беше на полуфинал за Купата на Германия преди 35 години, когато падна минимално във Франкфурт. До този момент Борусия и "старата дама" са се срещали два пъти в надпреварата (1968 и 2008 година), като рурци печелят с 2:1 и в двата мача, но у дома.

Големият отсъстващ в състава на "жълто-черните" е голмайсторът на тима Пиер-Емерик Обамеянг, който не успя да се възстанови от травмата си. Купата на Германия обаче е единствената реална възможност за Дортмунд да спечели трофей този сезон, затова ще заложим на техен успех още в редовното време.


Резултат: Херта - Борусия Дортмунд 1:2