Треньорът на Борусия Дортмунд Томас Тухел е на мнение, че решението на рефера Цвайер в мача срещу Байер Леверкузен е било в полза на "аспирините".

Както е известно, арбитърът се разсърди на треньора на домакините Роджър Шмидт, който отказа да се качи на трибуните, след като беше изгонен. Цвайер демонстративно напусна терена и влезе в тунела, а срещата беше временно прекратено.

"През първото полувреме бяхме много концентрирани, фокусирани и силни в единоборствата, с прецизност в борбата за висока топка. Бяхме напълно готови за един интензивен мач", каза Тухел.

"Но пък не задържахме топката по обичайния начин. Формацията, която искахме да изградим, не функционираше добре. Трябваше да играем с много дълги топки, което се дължеше и на стила на игра на Леверкузен."

"През второто полувреме използвахме по-добре свободните пространства и доминирахме в двубоя. Чрез тази доминация успяхме да погълнем темпото на Леверкузен и заслужено излязохме напред в резултата."

"Прекъсването на мача беше сложно и се оказа предимство за Леверкузен, защото се получи особена енергия на един емоционален стадион."

"Но ние бяхме наясно какви шансове имаме, ако се защитаваме чисто. В 87-ата минута за малко да ликвидираме интригата, но после трябваше да треперим и спечелихме с нужния късмет", допълни Томас.