Без звездата си Марко Ройс Борусия Дортмунд победи Аугсбург като гост с 2:0 в осминафинален мач от турнира за Купата на Германия, игран на стадион "WWK Арена".

Двата тима изиграха скучно първо полувреме, но още от началото на второто започнаха да създават интересни положения пред двете врати.

"Жълто-черните" нанесоха своя удар в рамките на пет минути, в които отбелязаха две попадения чрез дежурния си реализатор Пиер-Емерик Обамеянг и плеймейкъра Хенрих Мхитарян.

Мачът не мина без задължителния фрапантен пропуск на арменеца. Малко по-късно тази вечер ще станат ясни всички 1/4-финални двойки в надпреварата.


Шут на Моравек беше блокиран в самото начало, след което Коо пробва доста неточен изстрел отдясно. На отсрещната врата Обамеянг първо не успя да стигне пас на Бендер, а след това спечели само корнер, от който не се стигна до нищо опасно.

Като цяло и двата тима бяха доста предпазливи и залагаха на изчакването. До грешки на противника обаче така и не се стигаше, като ударът с глава на Пишчек срещна тялото на бранител в бяло.

Десетина минути преди края на първото полувреме се стигна и до първият опасен удар в срещата. Отправи го Раул Бобадия, но вратарят на гостите Роман Бюрки беше избрал добра позиция и изобщо не беше затруднен.

Това накара Борусия да се вдигне и защитата на баварците изтръпна. Първо Вайгъл стреля неточно покрай лявата греда, а след това Хитц спаси тупалка на Обамеянг. Гюндоган направи успешна добавка, но попадението бе отменено заради нарушение на Пиер-Емерик в атака.

Борусия започна много дейно след паузата и вратарят на домакините Хитц трябваше да спасява изстрели на Кастро и Рамос, а Матс Хумелс би над целта с глава. Десетина минути след почивката обаче Бобадия излезе сам срещу Бюрки, но би право в тялото му.

Тъкмо беше изминал един час игра, когато рурците откриха резултата. Щастлив рикошет в тялото на Пишчек направи така, че Обамеянг да остане очи в очи с Хитц и габонецът не сбърка.

Малко след това възпитаниците на Томас Тухел удвоиха своята преднина. Шинджи Кагава подаде към Хенрих Мхитарян, който реши да стреля извън наказателното поле. Топката се отклони от крака на Клаван и влетя в долния десен ъгъл.

Двубоят не мина и без дежурния фрапантен пропуск на Мхитарян. Този път той получи от Обамеиянг на далечната греда, но не успя да стигне до топката и да я вкара в опразнената врата.

Пет минути преди края на редовното време пред южнокорееца Жи се откри чудесна възможност и той шутира с левачката, но Бюрки се намеси блестящо. В последната минута Мхитарян изпусна възможността да се разпише още веднъж.

Аугсбург - Борусия Дортмунд 0:2

0:1 Пиер-Емерик Обамеянг - 61'
0:2 Хенрих Мхитарян - 66'

 

Аугсбург: Хитц, Клаван, Хонг, Стафилидис, Верхаег, Байер, Кор, Моравек (Троховски - 70'), Коо (Есвайн - 64'), Жи, Бобадия (Каюби - 73')

Дортмунд: Бюрки, Хумелс, Бендер, Пишчек, Шмелцер, Кастро, Вайгъл, Гюндоган (Гинтер - 84'), Мхитарян, Рамос (Кагава - 58'), Обамеянг