Габала - Борусия Дортмунд, мач от група "С" на Лига Европа. Стадион "Баксел Арена", 18.00 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:
Вратари: Вайденфелер, Бюрки
Защитници: Хумелс, Сократис, Шмелцер, Гинтер, Пишчек, Парк
Полузащитници: Бендер, Кагава, Кастро, Хофман, Гюндоган, Вайгъл, Ляйтнер, Янузай
Нападатели: Обамеянг, Ройс, Рамос
Контузени: Дурм, Шахин
Извън групата: Суботич, Мхитарян

Прогноза на Gol.bg:

Двата отбора дават началото на третия кръг от груповата фаза на Лига Европа, като до момента впечатляват с представянето си и дават заявка за зрелище. 

Азерите нямат допуснат гол в последните си пет домакински мача (три победи и две ремита) в Европа, докато Борусия няма поражение с новия треньор Томас Тухел в евробитките.

Съперниците се изправят за първи път един срещу друг, като за домакините това е изобщо първи сблъсък с германски клуб в тяхната нова история. 

"Жълто-черните" вече имат опит с отбори от Азербайджан, защото през сезон 2010/11 мериха сили с Карабах в плейофите за влизане в групите на този турнир. Тогава Борусия спечели двата мача с 4:0 и 1:0, а Шинджи Кагава се отчете с общо два гола.

Габала е един от двата клуба, които са се класирали за групите, след като са стартирали участието си още от първи кръг. Другият отбор е норвежкият Розенборг.

Борусия е лидер в групата с актив от четири точки, докато Габала е на дъното с една точка, но силите изглеждат изравнени. Затова ще прогнозираме равенство, което ще бде прието и в двата лагера.

 

Резултат:  Габала - Борусия Дортмунд 1:1