Наставникът на Борусия Дортмунд Томас Тухел остана доволен от представянето на своя отбор най-вече от началото до средата на първото полувреме и от средата на втората част до края на днешния мач с Байер Леверкузен, спечелен безапелационно с 3:0.

"Като цяло това беше едно много добро отборно представяне от наша страна. В първите 25 минути дори много, много добро представяне", започна Тухел на пресконференцията след двубоя.

"В този интервал от мача играхме на възможно най-високо ниво и успяхме да създадем много голови положения. Бяхме много доминиращи и играхме с много голяма увереност. След това целият мач стана малко по-див, Леверкузен също вдигна оборотите."

"Ние трябваше да се защитаваме, а двубоят стана изключително интензивен. През второто полувреме поехме отново пълния контрол около 60-ата минута и до края изиграхме фантастичен мач. Заради броя на чистите голови положения победата ни е напълно заслужена, чувството е чудесно."

"Това, че отборът върви добре, не означава, че треньорският екип има по-малко работа за вършене. Изкуството е в една такава ситуация да продължаваш да даваш импулс на отбора. Не трябва да се отпускаме и да оставим да бъдем повлияни отвън."

"Всяка победа е важна. Оценяваме настоящата ситуация много добре. Но не трябва да мислим върху това какъв е нашият лимит. Редовно получаваме потвърждението, че нашият отбор разполага с истински бойци, всеки един от които дава най-доброто от себе си", добави Тухел.