Селекционерът на белгийския национален отбор Марк Вилмотс вярва, че Аднан Янузай е взел правилното решение да напусне Манчестър Юнайтед в посока Борусия Дортмунд.

Халфът премина на "Сигнал Идуна Парк" под наем за един сезон, а 46-годишният треньор заяви, че може да последва стъпките на Кевин де Бройне.

Последният се превърна в един от най-желаните играч в Европа, благодарение на изявите си във Волфсбург. Преди това белгийският национал не получи достатъчно шанс за изява в Челси, а това лято премина в Манчестър Сити за 55 милиона паунда.

"Де Бройне направи стъпка назад с Волфсбург, но този ход подейства чудесно. Убеден съм, че решението на Аднан да се присъедини към Дортмунд е най-доброто".

"Това ще му помогне да направи следващата стъпка по подобие на Де Бройне. Янузай може да играе по двете крила и като деветка. Има невероятен изстрел. Наистина може да отправи снаряд от нищото, никога преди това не съм виждал подобно нещо", каза Вилмотс, който е селекционер на Де Бройне и Янузай в националния отбор на Белгия.