За съперниците на Борусия Дортмунд през този сезон става страшно. Клубът премина през тежката криза от миналия сезон и сега изглежда отново толкова силен, както в най-добрите времена под ръководството на Юрген Клоп.

Томас Тухел върна хищническия инстинкт на Борусия и тимът стартира с три победи от три мача в Бундеслигата, постигайки стряскаща голова разлика 11:1. Дортмунд обаче със сигурност ще бъде вдъхновен и от една любопитна случка, която хилядите верни фенове на клуба тълкуват като "божествена целувка".

По време на аудиенция на Папа Франциск на площад "Свети Петър" в Рим фенът на Борусия Анджей Бадзяг хвърли към него топка на Борусия Дортмунд. Охраната на аржентинеца хвана топката и му я подаде.

Папата прие дара с усмивка и попита дали е за него, а малко след това благослови малко дете, облечено в жълто. Също като талисмана на Борусия - пчеличката Ема.

"Това е за вечността. Борусия Дортмунд е религия за мен, а освен това съм вярващ католик. Уважавам този Папа, той е толкова мил. Той обича идеалите, които са заложени и във философията на моя отбор - респект и любов към ближния. Надявам се той да живее дълго. Дано ми отговори, защото написах името и номера си на топката", сподели ултрасът на германския клуб.

 

 

Gute Wahl //Good choice indeed 

Posted by Borussia Dortmund on 10 септември 2015 г.