Интересни двубои ще видят любителите на германския футбол още в първия кръг на новия сезон в Бундеслигата.

Шампионът Байерн Мюнхен приема един от любимите си противници през последните години Хамбургер в мача на откриването, който ще се състои на 14 август от 21.30 часа българско време.

На следващия ден ще се състоят останалите двубои, като най-голямо впечатление прави срещата на "адашите" Борусия Дортмунд и Борусия Мьонхенгладбах. "Жълто-черните" са домакини. Вицешампионът и носител на Купата на Германия Волфсбург приема Айнтрахт Франкфурт, а Вердер Бремен е домакин на Шалке.

В третия кръг Байерн Мюнхен приема Байер Леверкузен, а Волфсбург среща на свой терен Шалке. "Аспирините" имат трудна програма, защото в петия кръг гостуват на Борусия Дортмунд.

Очакваното с голям интерес дерби между Байерн Мюнхен и Волфсбург е в шестия кръг, когато шампионите са домакини.

Интересното е, че баварците приемат още един сериозен конкурент в първата част от сезона. В осмия кръг на стадион "Алианц Арена" пристига Борусия Дортмунд, като по същото време Волфсбург ще трябва да гостува на Борусия Мьонхенгладбах.

Рурското дерби е част от 12-ия кръг и в него Шалке ще гостува на стадион "Сигнал Идуна Парк". Седмица по-късно "миньорите" приемат Байерн Мюнхен, а след това имат нов труден мач - срещу Байер Леверкузен.

Волфсбург ще бъде домакин на Борусия Дортмунд в 15-ия кръг, а в последния кръг за есента Байерн, Дортмунд и Волфсбург ще гостуват съответно на Хановер, Кьолн и Щутгарт.