Треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп показа чувство за хумор и в прощалната си реч по време на гала вечерта в края на сезона. Специалистът се пошегува, че спечелването на финала за купата на Германия в събота би било твърде "кичозно" и "американско", затова е по-добре, че си тръгва без трофей...

Още по темата

 

"Тази реч е най-трудната задача, с която трябваше да се справям до момента. Не мога да изразя всичко, което минава през главата ми в момента. През тези 7 години се случиха много невероятни, смислени и емоционални неща. Ще взема много с мен и съм ви изключително благодарен за това, което имах възможността да изживея тук",

"Всичко беше невероятно. С моя гениален екип дойдохме тук през 2008 година и не знаехме на 100% какво да очакваме. Само си казахме, че стадионът е готин и че може да се работи тук. Извървяхме дълъг и труден път, правейки крачка по крачка. Първо не се класирахме за евротурнирите, после се класирахме за Лига Европа и отпаднахме. Класирахме за Шампионската лига и отпаднахме, после станахме шампиони..."

"Невероятно е... Някой ми каза, че ако бяхме взели купата, щеше да бъде твърде кичозно, някак си американско сбогуване.. Затова се радвам, че сме реалисти.. така е по-добре... Уцелихте момента, в който ще кажа нещо... След последния кръг на сезона не беше истинска раздяла."

"Но след финала за Купата беше истинската раздяла. Прегърнах се с всеки един футболист и беше...трудно, заболя... Не е важно какво мислите за един човек тогава, когато идва, а тогава, когато си тръгва. Благодаря ви за това, което мислите за мен... Ще взема много със себе си. Благодаря на всички в клуба, на всички мои приятели.. не искам да забравя някого. Всичко хубаво, ще се видим отново", завърши Клопо.