Борусия Дортмунд - Волфсбург, финален мач за Купата на Германия. Стадион "Олимпиащадион" в Берлин, 21.00 часа българско време.


Групата на Борусия Дортмунд:
Вратари: Вайденфелер, Лангерак
Защитници: Хумелс, Суботич, Пишчек, Гинтер, Сократис, Шмелцер, Дурм, Дудзяк
Халфове: Кел, Гюндоган, Бендер, Кагава, Йожич, Мхитарян, Ройс, Кирх, Блашчиковски
Нападатели: Иммобиле, Обамеянг
Контузени: Шахин, Гроскройц, Рамос
Наказан: Кампъл

 

Групата на Волфсбург:
Вратари: Беналио, Грюн
Защитници: Налдо, Клозе, Родригес, Юнг, Треш, Шефер, Кнохе, Окс
Халфове: Арнолд, Луис Густаво, Де Бройне, Виериня, Калигюри, Гилавоги, Хънт, Сегуин
Нападатели: Шюрле, Перишич, Дост, Бендтнер
Контузен: Фелипе

Прогноза на Gol.bg:

Борусия Дортмунд е в търсене на втори трофей за последните три издания на турнира и общо четвърти в своята витрина от седем финала. Тимът детронира Байерн насред Мюнхен и в последният мач на Юрген Клоп ще  се опита да зарадва специалиста за седемте години на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Волфсбург никога досега не е печелил красивия трофей, като това е едва второ участие във финала за този отбор. "Вълците" ще се опитат да сътворят "дубъл", защото женската им селекция вече грабна купата на Германия.

Борусия е сила в турнира, губейки само два от 21 мача от 2011 година насам. В останалите двубои "жълто-черните" са постигнали 17 победи и още два успеха след изпълнение на дузпи (в Дюселдорф и Мюнхен).

Интересното е, че и двете поражения на Дортмунд дойдоха срещу Байерн - на четвъртфиналите през 2013 година и на финала през миналия сезон, като в двата случая баварците грабнаха трофея.

Като изключим Байерн, последният отбор, побеждавал Борусия за Купата на Германия е Кикерс Офенбах през 2010 година, когато печели с дузпи.

Борусия и Волфсбург се срещат за втори път в надпреварата . Те играха на полуфиналите през миналия сезон, когато Клоп и неговата банда спечелиха на свой терен с 2:0. В последните 13 мача между тези съперници победите са 7:3 в полза на по-успешния от двата германски клуба. Във въпросните срещи Борусия е вкарал поне по един гол.

Страшилището за символичните гости се казва Марко Ройс, койти има 4 гола и 3 асистенции в последните пет мача срещу този противник. Вратарят Мич Лангерак пък е мистър "Купа на Германия" - в 11 мача той е постигнал 11 победи, две от които са срещу Байерн!

Волфсбург е допуснал само едно попадение през този сезон в турнира и освен с добра защита може да се похвали с опасно нападение.

С оглед напускането на Юрген Клоп след този двубой, футболистите на Борусия ще искат да изпратят специалиста с трофей и със сигурност ще надхвърлят собствените си възможности. Прогнозата ни е за успех на вестфалци след продължения.

 

Резултат:  Борусия Дортмунд - Волфсбург 3:2 (след продължения)