Борусия Дортмунд - Хофенхайм, четвъртфинален сблъсък за Купата на Германия. Стадион "Сигнал Идуна Парк", 21.30 часа българско време.

Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари: Вайденфелер, Лангерак, Аломерович

Защитници: Хумелс, Суботич, Гинтер, Сократис, Шмелцер, Дурм, Дудзяк

Халфове: Гюндоган, Кел, Бендер, Кагава, Гроскройц Йожич, Мхитарян, Кампъл, Блашчиковски, Ройс

Нападатели: Иммобиле, Обамеянг, Рамос

Контузени: Пишчек, Шахин, Кирх

 

Прогноза на Gol.bg:

Борусия Дортмунд се е устремил към своя трети финал в турнира за последните четири години и жребият изобщо не беше лош за вицешампионите.

Двата тима играха на същия етап от надпреварата през 2008 година, когато Борусия спечели с 3:1 по пътя към финала, загубен от Байерн Мюнхен. Именно онзи мач срещу Хофе е считан за мнозина като един от мачовете, довели до преобразяването на Дортмунд.

Отборът на милиардера Дитмар Хоп всъщност има добри спомени от Дортмунд, защото именно тук се спаси от изпадане в последния кръг на сезон 2012/13.

Тогава германските "милионери" имаха нужда от задължителна победа срещу силния по онова време тим на Юрген Клоп и сензационно я постигнаха.  В следващите два мача на стадион "Сигнал Идуна Парк" Борусия постигна победи, но те бяха минимални - с 3:2 и 1:0.

Възходът в Дортмунд е очевиден и макар серията от седем поредни мача без поражение в първенството да беше прекъсната, момчетата на Юрген Клоп впечатлиха с представянето си срещу Байерн през второто полувреме.

Всякакъв друг резултат, освен домакинска победа може да се счита за сериозна изненада, затова ще заложим на успех на "жълто-черните" още в редовното време.


Резултат: Борусия Дортмунд - Хофенхайм  2:0