Хамбургер удържа нулевото равенство срещу Борусия Дортмунд в среща от 24-ия кръг на германската Бундеслига, състояла се на стадион "Имтех Арена".

Вицешампионите имаха игрово предимство през първото полувреме, но вратарите на двата тима се отличиха с по една чудесна намеса при силните удари на Гуаида и Обамеянг.

През второто полувреме натискът на гостите се засили, но те така и не успяха да открият резултата. Равенството сложи край на серията на Дортмунд от четири поредни победи в първенството.

Хамбургер е точно над чертата с актив от 25 пункта, докато десетият Борусия Дортмунд събра 29 точки.


Още в самото начало Матс Хумелс и Марко Ройс опитаха извеждащи подавания към Пиер-Емерик Обамеянг, но габонецът не успяваше да стигне до топката. На отсрещната врата Николай Мюлер стреля доста неточно.

"Жълто-черните" доминираха при владеенето на топката, но така и не успяваха да пробият дефанзивния вал на противника, който пък имаше превес по отношение на спечелените единоборства. При центриране отдясно Гуаида засече с левачката, но над вратата.

В средата на първото полувреме Вайденфелер трябваше да отразява тупалка на Гуаида. Последва бърза контраатака, при която Кагава не успя да засече подаването на Мхитарян, а реферът маркира и засада.

Борусия сътвори нова бърза акция, при която Обамеянг беше изведен в наказателното поле, но неговият мощен удар беше спасен от Дробни. В края на първото полувреме Мхитарян стреля технично, но покрай левия страничен стълб.

Гостите натиснаха веднага след почивката, но техният противник се бранеше яростно, влизайки твърдо и на моменти дори грубо при борбата за топката.

Десетина минути след паузата реферът Гагелман се уплаши да изгони Бехрами, който съсече Бендер в центъра на терена. После Кампъл стреля неточно, а шутът на Ройс попадна в ръцете на Дробни.

В средата на второто полувреме Обамеянг отправи хубав удар, но не уцели вратата. На отсрещната врата Щибер отправи истински снаряд от фаул, но Вайденфелер се намеси.

Четвърт час преди края на редовното време Бендер завърши продължителна атака на своя тим с удар от дистанция, но Дробни не беше затруднен.

Една минута преди края на редовното време мощен удар на Кампъл беше отклонен. Иммобиле получи възможност за стрелба, но опита нещо средно между удар и пас. Шмелцер центрира от корнер, но ударът с глава на Хумелс мина над целта.

 

Хамбургер - Борусия Дортмунд 0:0

 

Хамбургер: Дробни, Клебер, Вестерман, Джору (Маркос - 18'), Дикмайер, Бехрами (Качар - 60'), Ирачек, Мюлер, Щибер, Гуаида (ван дер Ваарт - 82'), Олич

Дортмунд: Вайденфелер, Суботич, Хумелс, Кирх, Шмелцер, Бендер, Гюндоган, Мхитарян (Блашчиковски - 76'), Кагава (Кампъл - 46'), Ройс, Обамеянг (Иммобиле - 76')