Байер Леверкузен - Борусия Дортмунд , сблъсък от 18-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "БайАрена", 19.30 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари: Вайденфелер, Аломерович

Защитници: Хумелс, Суботич, Пишчек, Гинтер, Шмелцер, Сократис, Дудзяк

Халфове: Шахин, Гюндоган, Гроскройц, Йожич, Кагава, Кирх, Мхитарян, Кампъл, Ройс

Нападатели: Иммобиле, Рамос, Обамеянг

Контузени: Бендер, Кел, Блашчиковски, Дурм

Извън групата: Лангерак

Под въпрос: Гюндоган, Кагава, Мхитарян, Обамеянг

 

Прогноза на Gol.bg:

Един срещу друг на старта на полусезона застават два от най-успешните германски отбори през този век. Макар да оставиха зад гърба си ужасяваща есен, в Дортмунд са оптимисти, че ще успеят да излязат от опасната зона сравнително бързо.

В зимната подготовка "жълто-черните" бяха изключително солидни в защита и записаха три минимални победи със суха мрежа, както и едно равенство, в което категорично надиграха противника си. Новата покупка Кевин Кампъл допълнително вдигна настроението, а Марко Ройс изглежда напълно възстановен.

В лагера на домакините с травма е Йедвай, а Сон и Крузе участват в купата на Азия. По всяка вероятност Кислинг ще води атаката, а зад него ще действат непредсказуемите Дърмич, Чалханоглу и Белараби.

Борусия също впечатлява в офанзивен план, но Кагава, Гюндоган, Мхитарян и Обамеянг до последно ще бъдат под въпрос. Лангерак е извън групата заради купата на Азия.

В последните четири мача между тези два съперника домакинът е спечелил общо една точка. За първи път в историята на Бундеслигата дортмундци нямат загуба на този стадион в поредица от седем срещи.

Байер е повеждал цели 37 пъти срещу Борусия, което е клубен рекорд. "Аспирините" са вкарали на свой терен цели 68 гола в мрежата на вицешампионите, което също е тяхно върхово постижение.

Юрген Клоп и компания със сигурност се надяват Илкай Гюндоган да вземе участие в мача не само заради своята креативност, но и заради факта, че в пет мача срещу Байер той има три победи и две равенства.

В исторически план Леверкузен има крехка преднина: 26-25 победи и голова разлика 108:103 в своя полза. Ще заложим на атрактивно равенство, което би задоволило и двата тима на този етап.

 

Резултат:  Байер Леверкузен - Борусия Дортмунд 2:2