Звездата на Борусия Дортмунд Марко Ройс ще играе в Реал Мадрид или Барселона през новия сезон, гръмна най-тиражния европейски вестник "Билд".

Според изданието Ройс учи усилено испански език през последните три седмици, което говори за намерението му да заиграе в Ла Лига.

През последните месеци постоянно се спекулира за бъдещето на острието, като той беше свързван с Байерн Мюнхен, Челси, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Барселона.

Марио Гьотце разкри наскоро, че любимият отбор на Ройс е Манчестър Юнайтед, но според медиите в Германия Марко искал да играе за Барселона. Затова той останал силно разочарован, че каталунците са се ориентирали към Луис Суарес, а не към него през лятото.

В момента Реал Мадрид изглежда с най-големи шансове да привлече Ройс. Треньорът на тима Карло Анчелоти заяви, че тримата най-добри германски футболисти са Тони Кроос, Сами Кедира и Марко Ройс...

Към този момент Барселона отпада от играта, заради забраната за трансфери в следващите три трансферни прозореца. В края на годината обаче каталунците ще получат отговор от Арбитражния съд в Лозана дали забраната им остава в сила.

Ако съдът потвърди наказанието, вратите на Ройс за преминаване в Реал са отворени. Ако обаче забраната над "блаугранас" падне, има голяма вероятност германецът да избере именно Барса.

Договорът на Ройс изтича през лятото на 2017 година, но в края на настоящия сезон влиза в сила клауза, според която той ще струва само 25 милиона евро.