Челси ще използва Андре Шюрле като примамка за привличането на звездата на Борусия Дортмунд Марко Ройс, пише авторитетния германски сайт sport1.de.

Лондончани ще предложат и доста прилична сума като добавка в офертата. Така Борусия ще може да си осигури адекватен заместник на Ройс, а и ще разполага със свежи пари в касата.

"Сините" разчитат и на желанието на Дортмунд да не загуби Ройс в посока Байерн Мюнхен, както се случи с Марио Гьотце и Роберт Левандовски.

Баварците използват психологически трикове през последните месеци, като изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге публично коментира на няколко пъти клаузата за откупуване на национала, за която твърди, че е 25 милиона евро.

Не е тайна, че Марко е близък с бившия си съотборник в Дортмунд Марио Гьотце, който си пожела двамата отново да играят в един и същ клубен отбор.

Испанските гиганти Реал Мадрид и Барселона също следят Ройс. Каталунците имат забрана за трансфери до 2016 година, но се надяват санкцията да падне.

Те разчитат на вратаря Марк-Андре тер Стеген да убеди близкия си приятел от времето в Борусия Мьонхенгладбах да избере стадион "Ноу Камп" за следваща дестинация в кариерата си.

Реал пък се обляга на опита с Тони Кроос, който има договор със същата мениджърска агенция като Ройс - "Спортс Тотал".