Мениджърът на Майнц Кристиан Хайдел разкри любопитни подробности за плановете на Юрген Клоп преди да напусне тима през лятото на 2008 година. Според Хайдел специалистът изобщо не е имал намерение да поема Борусия Дортмунд, тъй като е искал да стане треньор на Байер Леверкузен.

"Леверкузен го искаше на всяка цена. Самият Юрген също клонеше към Байер, но след това от клуба направиха завой. Постепенно интересът на Дортмунд ставаше все по-голям. Изпълнителният им директор Вацке още през 2006 година се беше свързал с мен", сподели Хайдел, визирайки решението на "аспирините" да се доверят на Бруно Лабадия по онова време.

"Но първата оферта, която Дортмунд предложи на Клоп, беше доста под заплатата, която той получаваше при нас. Тогава Вацке ми се обади пак и каза "Боже мой, колко пари му давате там". Аз му отговорих, че предпочитам да се лишим от един футболист, но да плащаме на Юрген това, което заслужава, защото е най-важният човек в отбора."

"Смятам, че тогава Вацке преразгледа офертата си и привлече един супертреньор. Имах обаждане и от Байерн, точно в този момент стоях до Юрген. Няма да говоря за това, но Ули Хьонес веднъж беше казал в едно интервю, че Клоп е бил национално решение. А Юрген Клинсман по онова време беше за Байерн международното решение и те избраха него", каза още Хайдел пред вестник "Билд".