Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън е на мнение, че Борусия Дортмунд и Шинджи Кагава са спечелили след завръщането на азиатеца на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Кагава бе взет в Манчестър Юнайтед именно от Фъргюсън, но първо трябваше да се бори с редица контузии, а след това и с недоверието на Дейвид Мойс към него.

"Смятам, че Борусия Дортмунд и Кагава взеха правилното решение с този трансфер. Шинджи отново е в среда, където се чувства добре", сподели легендарният шотландец пред вестник "Билд".

"А в лицето на Юрген Клоп той има треньор, който му дава нужната за всеки футболист увереност", добави 72-годишният Фъргюсън, който коментира и съвместната си работа с японския офанзивен полузащитник, привлечен от него през лятото на 2012 година.

"Аз бях много доволен от Шинджи в Манчестър Юнайтед. Той беше спокоен под моето ръководство и аз имах усещането, че Шинджи се чувство много добре при нас."

Славният мениджър, който се отказа от професията през миналата година, подчерта причината за спада във формата на японеца на стадион "Олд Трафорд".

"Всеки треньор има своята собствена философия. Когато Дейвид Мойс привлече испанската суперзвезда Хуан Мата в отбора, Шинджи усети, че вече не е първи избор и донякъде се предаде", каза още Фърги.