Новият капитан на Борусия Дортмунд Матс Хумелс заяви, че е можел да си издейства клауза за откупуване, но съзнателно не го е направил.

Последният футболист в Дортмунд с клауза в договора е Марко Ройс, за когото се твърди, че може да напусне през лятото на 2015 година срещу 35 милиона евро.

"През 2012 година напълно съзнателно реших да преподпиша договора си до 2017 година, без създаването на клауза за откупуване в него", сподели Хумелс пред "Трансфермаркт".

"По този начин исках да дам знак. Ако исках, можех да си издействам такава клауза. В момента няма друг клуб в света, където бих се чувствал по-щастлив. И ако един ден искам да отида в друг отбор, бих искал всичко да стане чисто и открито"

"От години Байерн изпитва трудности срещу нас, това винаги се вижда в последните мачове. Те искат да отслабят или разколебаят всеки противник, който вземат на сериозно. Както наскоро направи Карл-Хайнц Румениге, разкривайки предполагаемата клауза за откупуване на Марко Ройс."

"Ако Байерн не беше платил 12 милиона евро за Брено през 2007 година, аз щях да остана при баварците. Понякога така се случва ъвв футбола. Практически бях принуден да потърся късмета си. Но това беше най-доброто решение за моята кариера", допълни 25-годишният Хумелс, който бе един от героите на Германия на Мондиал 2014.