Офанзивният полузащитник на Борусия Дортмунд Марко Ройс се размина с нова операция на левия глезен.

Още по темата

 

Както е известно, само три месеца след като скъса предна връзка, Ройс получи частично разкъсване на странично сухожилие и разтежение на ставна връзка около петата на същия глезен.

Според предварителните прогнози крилото ще отсъства близо месец от терените. Именно заради получената в началото на месец юни контузия в глезена бързоногият футболист пропусна Мондиал 2014, намирайки се във великолепна спортна форма.

"Напоследък нямам много късмет. Но тази контузия няма да ме сломи. Разбира се, че отпадането ми от групата за световното първенство беше тъжно стечение на обстоятелствата. Но аз не мисля за миналото", заяви Марко Ройс, цитиран от вестник "Абендцайтунг".

Футболистът на Борусия беше подкрепен от треньори, съотборници и ръководители, включително и от сънародниците си в Байерн.

"Много ми е жал за Марко. Тъкмо успя да се възстанови и вървеше по добър път. Положението при нас не е розово, защото имаме тежка програма за следващите няколко седмици", каза спортният директор на Борусия Михаел Цорк.

Треньорът Юрген Клоп добави: "Глупава история. Настроението при нас в неделя беше на нула. Но няма как да го променим. Можеше да бъде и по-зле. Разбира се, че съжалявам за травмата на Марко, но 4 седмици минават бързо. сега просто трябва да функционираме добре без него и да печелим точки".

Асът на Байерн и Бундестима Томас Мюлер също подкрепи сънародника си: "Направо е лудост каква липса на късмет преследва Марко с екипа на Германия. Това е невероятно".

Близкият приятел на Ройс Марио Гьотце, който е в Байерн повече от година, бе до Марко вечерта след срещата. Гьотце изрази възмущението си още на терена, след като шотландецът Чарли Мългрю фаулира Ройс по време на европейската квалификация Германия - Шотландия (2:1).