Ливърпул завърши предсезонната подготовка по впечатляваш начин, разгромявайки с 4:0 Борусия Дортмунд в контрола, играна на "Анфийлд".

Даниел Стъридж откри резултата в 10-та минута след брилянтна асистенция на най-добрия в мача Фелипе Коутиньо.

Малко след това новото попълнение Деян Ловрен вкара втори гол, засичайки с глава центриране от корнер. След почивката Коутиньо увенча добрата си игра с гол, а четвъртото попадение бе дело на Джордън Хендерсън след отлична отборна комбинация.

Тимът на Брендън Роджърс имаше категорично преимущество през по-голямата част от мача и можеше да спечели с дори по-голям резултат. Дортмунд пък явно пестеше сили преди мача за суперкупата на Германия с Байерн Мюнхен.


Атмосферата на трибуните напълно отговаряше на приялския характер на мача и преди началото феновете на двата отбора се обединиха и изпяха заедно химна "You will never walk alone".

Ливърпул започна по-активно мача и имаше голово положение още в 5-та минута. Стърлинг получи хубав пас от Коутиньо и проби до наказателното поле. Ударът му по земя обаче бе спасен от Лангерак, а след това опита за технична добавка на Хендерсън бе неточен.

В 10-та минута обаче англичаните откриха с типичен за стила си гол. Коутиньо получи пас в центъра на терена и показа страхотен поглед, чуквайки с петичка с едно докосване, за да изведе Стъридж зад защитата. Той навлезе в наказателното поле и с външната част на крака преодоля вратаря.

Само 4 минути по-късно Деян Ловрен вкара първия си гол с екипа на Ливърпул, засичайки с глава центриране от корнер.

 Коутиньо и Стърлинг комбинираха в средата на полувремето и младият англичанин бе изведен зад защитата, но отново не можа да преодолее вратаря.

Постепенно Дортмунд наложи контрол над мача и пренесе играта в половината на съперника, но не стигна до чисти голови положения. Единствено Адриан Рамос имаше възможност да стреля от 20 метра, но бе доста неточен.

В 45-та минута Ливърпул спечели пряк свободен удар пред наказателното поле и Стивън Джерард стреля опасно над стената, но Лангерак се хвърли и изби в корнер.

Секунди след подновяване на играта Ливърпул бе близо до трети гол. Стърлинг проби светкавично по крилото и поднесе пред вратата за Стъридж, но защитник на Дортмунд изчисти решително.

В 48-та минута "Мърсисайдци" направиха резултата класически. Гинтер даде много лош пас в защита и Стърлинг улови близо до тъча. След това поднесе хитро към Коутиньо в наказателното поле, който от малък ъгъл успя да матира вратаря.

Три минути по-късно нова грешка на Дортмунд даде начало на контраатака на Ливърпул и Стърлинг игра технично, за да намери Коутиньо в наказателното поле. Той се завъртя добре и нанесе удар от 7-8 метра, но прекалено слаб и вратарят спаси.

Ливърпул се забавляваше и в 60-та минута вкара след зрелищна отборна комбинация. След серия от бързи пасове на едно докосване бе преодолян целият отбор на Дортмунд и Коутиньо поднесе към Стъридж, на когото не достигна малко да засече. Той обаче овладя топката, финтира защитник и поднесе на Хендерсън, който засече на празна мрежа. Все пак при гола имаше две спорни ситуации, тъй като Коутиньо бе в много тънка засада, а след това топката излезе в аут, преди Стъридж да я овладее.

След този четвърти гол Ливърпул намали малко темпото, но за разлика от първото полувреме Дортмунд не можа да наложи някакъв натиск. Единствената смислена атака на германците бе едно извеждащо подаване към Имобиле, но от малък ъгъл и със защитник до себе си той стреля неточно над вратата.


Ливърпул - Дортмунд 4:0

1:0 Стъридж 10
2:0 Ловрен 14
3:0 Коутиньо 48
4:0 Хендерсън 60

Ливърпул: Миньоле, Манкийо (85 Кели), Ловрен, Шкъртел, Джонсън (62 Енрике), Джерард, Джан (46 Лукас), Хендерсън (79 Алън), Стърлинг, Коутиньо (73 Айб), Стъридж

Дортмунд: Лангерак, Пишчек, Сократис (81 Найсток), Гинтер, Шмелцер (81 Сар), Кел, Кирх, Михтарян, Обамеянг (71 Бандовски), Йожич, Рамос