Труден се оказа жребият за първия кръг за Цвети Пиронкова на започващия след броени дни тенис турнир от програмата на летните олимпийски игри в Лондон.

Първата ни ракета при дамите ще стартира кампанията си в английската столица срещу една от най-проспериращите състезателки напоследък, а именно словачката Доминика Цибулкова.

По ирония на съдбата чаровната пловдивчанка бе спряна при първото си участие на Олимпийски игри преди четири години в Пекин именно от Цибулкова, така че сега ще е повече от амбицирана да потърси реванш.

За съжаление обаче това няма да е никак лесно, тъй като словачката се намира в страхотна форма и само преди няколко дни триумфира с титлата от престижния международен тенис турнир от категорията “Премиер” в Карлсбат, надигравайки на финала Марион Бартоли.

Трофеят от Калифорния помогна на Цибулкова да достигне до 13-то място в световната ранглиста, а в нейна полза е и фактът, че тя има 5 победи от досега изиграните 5 официални мача срещу Пиронкова, като българката има всичко на всичко един единствен спечелен сет.

Всички знаем обаче, че Цвети се представя най-добре именно в подобни ситуации, в които не е сочена за фаворитка, а и изявите й от последната седмица в Бостад ни дават оптимизъм и може да се надяваме, че серията на словачката най-накрая ще бъде спряна.

Ако успее да победи Доминика Цибулкова, във втория кръг съперничка на Цвети ще бъде победителката от двойката Сорана Кърстеа – Флавия Пенета.

Ето и другите по-интересни двойки в първи кръг:

Олимпийски турнир
 /жени/ I кръг:
 
Серена Уилямс
Йелена Янкович
 
Вика Азаренка
Ирина Бегу
 
Мария Шарапова
Шахар Пеер
 
Петра Квитова
Катерина Бондаренко
 
Агниешка Радванска
Юлия Гьоргес