Ботев Пловдив излъга с 1:0 Черно море и се класира за 1/4 финалите за Купата на България.

Както е известно, първата среща на "Тича" завърши 0:0 и така пловдивчани продължават в следващата фаза на турнира. Единственото попадение в мача заби Луис Педро в продължението на срещата.

Срещата започна вяло с многоходови разигравания в средата на терена, като двата отбора рядко поглеждаха към противниковите врати.

В 4-ата минута Коконов стреля от дъгата на наказателното поле, но Стаховяк спаси. Последва положение за Ботев. Вандер шутира от около 25 метра, но топката мина над вратата.

В 15-ата минута Иван Цветков пусна хитро към Анисе, но той не успя да нанесе голов удар. Постепенно темпото на игра още падна, а на терена преобладаваха здравите единоборства.

След половин час игра Вандер намери Ромарио, който нахлу в наказателното поле на "моряците", но се засуети, а Китанов му изби топката в корнер.

Малко по-късно Вандер отправи силен удар, но Китанов отново показа класа. В 42-ата минута Паланков се освободи от защитата на Ботев и нанесе хубав удар, но топката мина до гредата.

Второто полувреме започна с атаки за Ботев. В 54-ата минута Иван Цветков можеше да вкара, но не успя да преодолее Китанов.

След час игра Михаил Венков получи хубав пас от дълбочина и навлезе от ляво в наказателното поле на Ботев, последва пас към Стенли Окоро, който стреля, но право в тялото на защитник на домакините.

В 66-ата минута Иван Цветков отново се озова на чиста позиция, но така и не можа да нанесе завършващ удар. В 82-ата минута дойде и най-чистото положение в мача.

Тогава Дани Младенов се озова на чиста позиция, но прояви егоизъм и вместо да подаде към Симеон Райков, който чакаше на метри пред празната врата, той стреля непохватно и Стаховяк спаси.

Така се стигна до продължението на мача, когато Китанов сгреши фатално, като излезе неразчетено, което позволи на Артур Енрике с глава да отклони към Луис Педро, който опъна мрежата за 1:0.

До края на мача Черно море натисна, но нямаше достатъчно време за гол и Ботев се класира на 1/4 финалите за Купата на България.

БОТЕВ - ЧЕРНО МОРЕ 1:0

Голмайстор: Луис Педро (90)

БОТЕВ: Стаховяк, Христов, Грънчаров, Минев, Енрике (90-Джинич), Иршак, Сърмов, Вандер (78-Луис Педро), Анисе, Ромарио, Цветков (67-Домовчийски)

ЧЕРНО МОРЕ: Китанов (90-Хр.Христов), С. Александров, Котев (58-Ж.Атанасов), А. Александров, Венков, Паланков, Бергонси, Окоро, Илиев, Младенов, Коконов (72-Райков)