Две от големите звезди в НХЛ през последните повече от 10 години, сътвориха история тази нощ, когато Питсбърг победи Бъфало с 6:5 след продължение. 

Сидни Кросби реализира победния гол, но още преди това с асистенция стигна границата от 1600 точки през редовния сезон и стана 10-ият направил това. В своя 20-и сезон той се нуждае от 7 попадения, за да стигне границата от 600, а и изостава със 121 точки от друга легенда на Питсбърг – Марио Лемьо. 

В същото време съотборникът му Евгени Малкин записа попадение №500 и така стана 48-ият в историята, достигнал до тази граница, както и 20-ият, който го прави с екипа на един отбор. Руснакът играе в отбора от 2004 и двамата с Кросби изведоха Пингвините до 3 купи Стенли. 

Те записаха общо 7 точки при успеха над Сабите, като Кросби се отчете с гол и 2 асистенции, една от които именно за юбилейния гол на Малкин, като съотборникът му добави попадение и 3 голови паса. 

„Вероятно заслужавахме да споделим тази вечер заедно. Това е наистина страхотна история“ заяви Малкин. Питсбърг стартира сезона с 3 победи от първите си 5 мача и вкара 20 гола в тях, но и допусна цели 21.