Чудото не се случи! Едмънтън изигра много силен мач, но мечтата за триумф от 0-3 в серията беше попарена от безупречната игра на вратаря на Флорида Сергей Бобровски и неговите съотборници. Пантърс прекъснаха серията си от три поредни загуби, като взеха решителния седми мач с 2:1 и спечелиха Купа Стенли!

Сам Райнхарт вкара победния гол в края на втория период. При контраатака на домакините той избяга по десния фланг и стреля точно в близкия ъгъл. Райнхарт беше обявен за втора звезда в мача. Първи беше вратарят на домакините Сергей Бобровски, който отрази 23 от 24 удара.

Капитанът на Ойлърс Конър Макдейвид бе определен за MVP на плейофите. Той стана голмайстор на Купа Стенли 2024 с 42 точки (8 гола, 34 асистенции). За първи път от 2003 г. Conn Smythe Trophy беше присъден на играч от отбор, загубил на финалите. Макдейвид е едва 6-ият такъв играч в историята на НХЛ.

Флорида спечели Купа Стенли за първи път в историята. През 1996 г. Пантърс загубиха на финала от Колорадо (0-4), а през 2023 г. от Вегас (3-4)