В НХЛ ще има нов шампион, след като Сиатъл Кракен елиминира Колорадо Аваланш в плейофите. 

Лавините загубиха с 1:2 у дома решаващия 7-и сблъсък, а с това и серията с 3-4 срещу отбор, който за първи път участва в елиминациите. 

Вратарят Филип Грубауер се представи страхотно за Сиатъл, като отрази 33 изстрела, а Оливер Бьоркстранд реализира на два пъти във вратата на Александър Георгиев, макар и с късмет. При първия гол имаше двоен рикошет, а при втория шайбата се отклони от гредата. Следващият съперник на Кракен е Далас. 

Още по-голяма бе сензацията обаче на Изток, където Флорида изхвърли суперфаворита Бостън след 4:3 след продължение като гост. Брюинс поставиха рекорд в лигата по победи – 65 и точки – 135 на редовния сезон, но напуснаха безславно надпреварата. 

Брандън Монтур изравни за Пантерите минута преди края на редовното време, а в продължението Картър Верхег реализира победната шайба 8:35 след началото на добавената третина, за да шокира феновете на домакините. Сергей Бобровски направи 33 спасявания за Флорида, който спечели едва втора плейофна серия от 1996-а година насам и ще играе с Торонто в следващия кръг.