Виктор Арвидсон реализира втория хеттрик в кариерата си, а Нешвил разгроми гостуващия носител на купа "Стенли" Вашингтон със 7:2 в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига. Ник Бонино се разписа два пъти, а Роко Грималди и Кале Ярнкрок също вкараха в най-резултатния мач на тима през кампанията.

Никлас Бекстрьом и Ти Джей Оши вкараха за шампионите, които отстъпиха първото място в дивизия Метрополитън на Кълъмбъс, който тази нощ спечели с 4:1 над гостуващия Ню Джърси. Артьоми Панарин, Пиер-Люк Дюбоа и Кам Аткинсън се отличиха с по гол и асистенция, а вратарят Йоонас Корписало завърши с 29 спасявания. 

Кълъмбъс спечели четвърти мач поред и има 59 точки, като води пред Вашингтон с по-добри допълнителни показатели. Лидерът в лигата Тампа Бей спечели с 2:0 в залата на Далас и с 74 точки уверено води в класирането.

Андрей Василевски отрази 35 изстрела за втория си "шътаут" през седмицата и трети през сезона, а Ондржей Палат и Михаил Сегачов се разписаха за успеха. Валтери Филпула реализира в 97-ата секунда на продължението и донесе победата на Ню Йорк Айлъндърс с 2:1 над гостуващия Сейнт Луис. Робин Ленър парира 30 шайби, а това беше 12-и успех в последните 15 срещи за домакините.

Другият нюйоркски клуб Рейнджърс също постигна успех след 6:2 над гостуващия Каролина. Мика Зибанеяд се отличи с два гола и две асистенции, а Павел Бучневич и Тони ДеАнджело добавиха по две попадения. Хенрик Лундквист спаси 34 удара и регистрира 444-а победа в кариерата си, като се доближи само на една от шестия във вечната ранглиста сред вратарите Тери Савчук.

Анти Ниеми записа рекордните в кариерата си 52 спасявания и помогна на Монреал да победи Флорида с 5:1. Анахайм записа рекордната в клубната си история 12 поредна загуба след 1:3 в залата на Детройт. Кайл Конър се отличи с два гола и асистенция, а Уинипег спечели срещу гостуващия вицешампион Лас Вегас с 4:1. 

Томаш Хертл наниза хеттрик и помогна на Сан Хосе да победи гостуващия Питсбърг с 5:2 в мач номер 1000 в лигата за домакините на Джо Торнтън.