Александър Георгиев отново бе център на внимание, а Ню Йорк Рейнджърс обърна шампиона Питсбърг с 4:3 след продължение в „Медисън Скуеър Гардън”. 

Роденият в Русе хокеист направи 37 спасявания в мача пред погледа на холивудската звезда Сюзън Сарандън, като още в началото разочарова Сидни Кросби, който бе сам срещу него, а в самия край спря и Евгени Малкин, при това от наказателен удар. 

Той бе отсъден, след като младокът размести неволно вратата 11 секунди преди края и съдиите дадоха шанс на гостите да спечелят мача. Георгиев обаче не се впечатли от суперзвездата на Пингвините и го спря, след като руснакът опита да го преодолее с финт. 

„Просто исках да бъда търпелив, изчаках максимално, за да видя какво ще направи, не клекнах рано на леда и това ми помогна” обясни Алекс. Така мачът влезе в продължение, в което Мика Зибанежад донесе успеха на своя тим, след като преди това бе вкарал и изравнителния гол в третата третина. 

Георгиев не бе виновен за първите два гола на Питсбърг дело на Ръст и Шийън, но можеше да се намеси по-добре при попадението на Карл Хагелин за 3:2 за гостите, който мина зад вратата и пусна шайбата през краката на вратаря. Като цяло обаче младият страж отново бе отличен, като в последните два мача има 78 спасявания от 84 удара. 

Въпреки победата шансовете на Рейнджърс за плейофите остават само на теория, докато с поражението Питсбърг не успя да поведе в дивизия „Метрополитън”, като се изравни с Вашингтон с по 85 точки, но шампионите имат два мача повече. 

Останалите резултати: Торонто – Далас 6:5 (нак. удари), Едмънтън – Сан Хосе 3:4 (прод), Анахайм – Ванкувър 3:0, Вегас – Ню Джърси 3:8.