На 19 октомври, спортна зала „Иван Вазов“ в Стара Загора бе домакин на един изключителен и вълнуващ спортен турнир - Националната купа по карате киокушин за деца до 12 и до 14 години. Събитието събра на едно място 174 състезатели от 29 клуба, представящи Българската Карате Киокушин федерация (БККФ), които се състезаваха в дисциплината Кумите в 21 различни категории.

Клубът с най-голям брой златни медали от първенството беше СК "Икигай" от гр. Бургас, чийто възпитаници спечелиха общо 11 отличия на националната купа - 6 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала.

По традиция в края на спортното събитие бяха връчени и четири специални награди. Отличието за „Най-техничен състезател“ при момчетата спечели Георги Василев от СК „Киокушин“, гр. Левски, а при момичетата носител на наградата стана Дарина Дойнова от СК „Катана“, гр. Велико Търново. Младите каратеки, които заслужиха с представянето си на татамито призовете „Висок боен дух“ са Ивайло Данев от СК „Нихонто“, гр. Варна при младежите и Паолина Иванова от СК „Сенши-до“, гр. Ловеч при девойките.

Националната купа по карате киокушин в Стара Загора бе арена за изява на напредъка и уменията на младите състезатели от цялата страна, но също така стана празник на спорта, обединяващ децата в спортментска борба за постижения, както и даде повод за нови приятелства.

Актуална информация, снимки и резултати от изминалите състезания на Българската карате киокушин федерация може да видите в профила на БККФ в социалната мрежа Facebook.