Треньорът Робърт Гарсия вярва, че бившият световен шампион в полутежка категория Дмитрий Бивол (23-1, 12 KO) има добри шансове да победи Артур Бетербиев (21-0, 20 KO) в реванш.

Първата им битка се проведе през уикенда в Саудитска Арабия и се оказа оспорвана. Победата беше дадена на Бетербиев с решение на мнозинството от съдиите. В битката беше заложена титлата абсолютен шампион в дивизията.

Гарсия предполага, че ако втората битка следва точно същия сценарий, то този път победата може да бъде дадена на Бивол. В интервю за FightHub TV той заяви: "Мисля, че Бивол ще спечели. Особено ако битката се проведе във Вегас и се окаже почти същата като първата битка. Съдиите виждат всичко. Четат и новините. И те знаят, че много хора от бокса вярват, че Бивол е победил. Следователно е възможно в реванша всички рундове да бъдат дадени на Дмитрий. Мисля, че втората битка трябва да се проведе незабавно. Мисля, че Бивол заслужава реванш. И светът на бокса също."

Гарсия смята, че Бивол трябва да действа малко по-активно в реванша: "Трябваше да бъде малко по-агресивен, да прави повече комбинации, вместо да се съсредоточи изцяло върху защитата. Просто трябваше да даде още малко свобода на юмруците си. Но той успя да отблъсне Бетербиев. Мисля, че точно в тези моменти Бивол изглеждаше най-добре. Тоест, когато комбинираше, опитвайки се да окаже натиск върху опонента си", добави Гарсия.

"Не знам какво се случи накрая. Може би е уморен. Може би твърде много уважаваше ударната сила на опонента си. Може би всичко се дължи на броя на попаденията. Или просто реши, че е направил стабилен старт в резултата и се опита да се облегне повече на краката си, да прекара решителни рундове в защита. Мисля, че ако беше натиснал малко повече в по-късните рундове, резултатът най-вероятно щеше да е различен", завърши Гарсия.

Снимка: БГНЕС