"Със сигурност ще е интересно. Всички са добре дошли и да дойдат със знамената, да са енергични и емоционални. Там е мястото! Не вкъщи! Ще вдигнем "Арена София" във въздуха. Ще има шоу! Това е бокс! Както в живота, така и в бокса - няма лесно", обяви пред bTV Кубрат Пулев по повод мача си с Махмуд Чар за регулярнат световна титла на Световната боксова асоциация (WBA). Срещата ще е на 7 декември в София.

Мачът с Чар трябваше да се проведе през март, но тогава съперникът на Кобрата претърпя контузия и се наложи да претърпи операция на бицепса. На негово място на ринга излезе коравият украинец Игор Шевадзуцкий, като Кобрата го победи след пълни 12 рунда и съдийско решение. Това беше и последният мач на Кобрата.

"За да работи добре човек, трябва да почива добре. Не може постоянно да сме "на педала". Става дума за мач за световната титла, все пак. По принцип се отнасям винаги сериозно към всякаква работа", заяви Пулев. 

"Мач за световната титла. Винаги се отнасям сериозно към каквато и да е работа. Към предстоящия мач се отнасям супер сериозно. Познавате ме, аз обичам прецизната работа - с максимална отдаденост и концентрация. Без това не може. Кога не съм бил вдъхновен!? Винаги съм бил вдъхновен! По-опитен и малко по-умен съм сравнение с месец март, когато трябваше да се бием с Чар. Надявам се той да е напълно възстановен. И да стане една добра битка и да зарадвам публиката със световна титла", каза още той.