Светлана Каменова се раздели с Олимпийските игри в Париж с високо вдигнаха глава, след като се раздаде срещу скандално-известната Лин Ю-тин от Тайван в боксовия турнир при дамите до 57 кг., научихме от Boec.bg.

На ринга в първата част двете бяха изключително равностойни и съдиите бяха разединени в точкуването при 3:2 гласа в полза на Лин.

Втората част бе по-отчетливо в полза на тайванката, но няма как да не отчетем трите забележки, които нямаха реални последствия за Ю-тин. Тя влизаше непрестанно с лакти в клинчовете, но очевидно тези прийоми не се сториха достатъчно на канадския съдия, че да ѝ отнеме точка. При официалното решение вече имаше единодушие при петимата наблюдаващи арбитри.

Третият рунд премина в тактическо обикаляне на ринга от страна на Лин Ю-тин и макар Светлана Каменова да я призова на няколко пъти да се сбият, това не ѝ промени тактическия план. По-странното все пак бе, че отново рундът бе даден в полза на представителката от Китайско Тайпе, за да видим едно единодушие за мястото ѝ на полуфиналите.

Българката се прибира у дома с пето място на Игрите в Париж, които обаче вече са опорочени от скандалите с половата идентичност, както на Лин Ю-тин, така и на Имане Халив при 66-килограмовите.