Терънс Крауфорд (41:0) е новият световен шампион в супер полусредна категория на WBA, след като стигна до трудно, но справедливо съдийско решение в сблъсъка си с Израил Мадримов (10:1:1) в Лос Анджелис, съобщи Boec.bg.

Двамата предложиха удивителна тактическа битка, в която всеки спазваше перфектна тактическа дисциплина. Разликата обаче дойде от опитите за многоходови комбинации в късните рундове, където „Бъд“ се оказа по-агресивен и именно там убеди арбитрите, че заслужава пояса.

Мадримов от своя страна не спря да се движи през всичките 36 минути между въжетата. Той заложи на единичните силови удари, а, според статистиката, неговата успеваемост надвиши 35%, което не се случва всеки ден срещу боец от ранга на Крауфорд.

Беноа Ръсел даде 115:113, Фернандо Виляреал даде 116:112 и Стив Уейсфелд отсъди 115:113 в полза на 36-годишната легенда, за да можем официално да обявим, че той вече е световен шампион в четири теглови дивизии.

Сега всички погледи са насочени към Саул Алварез (61:2:2), който ще брани статута си на световен шампион в суперсредна категория на 14 септември срещу Едгар Берланга (22:0). Именно „Канело“ се очертава да е следващият противник на Терънс Крауфорд, макар обективно погледнато „Бъд“ сякаш е достигнал тегловия си лимит, ако иска да остане непобеден на ринга.