На 28 октомври в Саудитска Арабия Тайсън Фюри ще се бие с бившия шампион на UFC Франсис Нгану, а няколко месеца по-късно ще се бие за абсолютната титла в тежка категория срещу Олександър Усик. 

Циганския крал притежава невероятна скорост и техника, но може ли украинската звезда да го изненада? 

"Бихте ли спорили, че Фюри е непобеденият и непобеден шампион в тежка категория... Единственият такъв в историята? Мислите ли, че Роки Марчиано щеше да има шанс срещу него? Мислите ли, че Джак Демпси щеше да има шанс? Това са големи бойци, но в сравнение с Тайсън биха изглеждали като мухи". Това каза американският коментатор Джим Лампли. Прав ли е?

Фюри е уникална комбинация от невероятен размер със скорост, боксова интелигентност и техника. Той идеално използва предимството в размаха на ръцете си, разкъса и надмина Владимир Кличко. Изнесе истинска бойна лекция в легендарната трилогия с Дионтей Уайлдър, като в битките използва и различни тактики - от дефанзивна и предпазлива до мощна атака при нокаутите, което показва колко комплексен боксьор е Фюри. 

В трилогията целият свят научи за друго предимство на Фюри - невероятната му издръжливост. След тежък нокдаун от Бронзовия бомбардировач, човекът с най-силен удар в наше време, той се изправи и оцеля. 

Но понякога размерът играе срещу Фюри, въпросът не е в това колко си грамаден, важно е и как това се използва. Самият Фюри каза, че има повече трудности с малки, пъргави противници.

Снимка: БГНЕС