Битка срещу бившия световен шампион в тежка категория Антъни Джошуа (25-3, 22 KO) е най-желаният вариант за друг бивш шампион – Дионтей Уайлдър (43-2-1, 42 KO). Това заяви треньорът на Бронзовия бомбардировач Малик Скот в интервю за iFL TV.

На 1 април Джошуа се завърна с победа по точки над Джърмейн Франклин, след което неочаквано обяви, че няма да се боксира до декември. Впоследствие се появи информация, че за края на годината в Близкия изток се подготвят две грандиозни битки: между Олександър Усик и Тайсън Фюри, а също и между Джошуа и Уайлдър.

"Наистина, наистина оценявам добре евентуална битка на Дионтей с Антъни Джошуа. Мисля, че ще е добра не само за бокс. Ще бъде удоволствие за всички фенове на спорта. Сигурен съм, че Дионтей срещу Джошуа е една от онези битки, които мотивират не само малко дете от бедната част на града, което се опитва да стигне до върха, за да осигури семейството си, но също така и богатите бизнесмени", каза Скот.

"Такава битка ще бъде от полза за цялото човечество", стигна още по-далеч треньорът. "И ще бъде истинска трагедия, ако не се състои. Да видим дали ще стане. Дионтей иска да се бие. И аз искам да се бие. Цялата ни страна го иска. Искаме да видим какво ще направи Джошуа след това. Топката е на негова страна. Готови сме", добави той.

Интересното е, че предния ден промоутърът на Джошуа Еди Хърн потвърди информацията за възможно мега шоу в тежка категория.

Снимка: БГНЕС