Младият и талантлив актьор Филип Буков изрази мнение, че украинецът Олександър Усик е променил изцяло тежката категория в световния бокс. Усик победи Антъни Джошуа в Лондон на 25 септември 2021 година и така отне четирите му световни титли – на IBF, IBO, WBA Super и WBO. На 25 юни в Саудитска Арабия е реваншът между двамата. Буков разкри в подкаста „Фактор“, че Усик е невероятно смирен човек, но качи ли се на ринга става „машина за убиване“. 

"Много харесвам Олександър Усик. Аз съм се запознавал с него 2010-2011 година, той беше с националния отбор на Украйна на „Купа Странджа“. Той има три мача с Тервел Пулев. Нали сте срещали такива хора, които са природно силни и откачени, но в същото време правят и на мравката път. Стига да не ги закачиш. Той е един добронамерен и в един момент откача, качва се на ринга и е машина за убиване. Доскоро не гледах боксът в тежка категория, защото доминираха братята Кличко, бяха едни дълги ръце. Беше надпревара на габарити, не толкова на боксьори. Канело, Головкин, Ломаченко…ето това е истинският бокс. И Усик за мен върна истинския, красивия бокс. Надиграването. Кой е по-добрият боксьор в тежката категория. Даже като се качи в тежката категория малко смятах, че не му е мястото там и бях с резерви. А той направо уби Джошуа. А Джошуа не, че е лош боксьор, но той разчита на физика. Там е някакъв зверски ген. Този човек е свръх“, коментира Филип Буков. 

Звездата от сериалите "Откраднат живот“ и "Татковци“ коментира и Тайсън Фюри. „Преди две години се бяхме разбрали да играем спаринг с Тервел Пулев в тяхната зала, видяхме се и с Кубрат. И те ми казаха: "Ей, Тайсън Фюри е най-добрият“. Викам им: "Хора, той не изглежда на спортист. Моля ви се“. Казаха ми, че не разбирам съвременния бокс и живея в утопичен свят, в който боксьорите трябвало да изглеждат добре. Обаче неговият бокс работи. В крайна сметка, спортът отдавна е бизнес и той следва един модел, който му носи успехи. Значи е най-добрият.Аз не съм от хората, които отричат нещо, само защото не го разбират. Освен това мога да съдя някого, когато постигна поне толкова, колкото и той. Но субективната оценка мога да си я споделя. Не ми харесва, но работи. Световен шампион е, така че, поздравления!“, каза още Филип Буков.