"Пожелаваме успех на Тайбе! И дано спечели ново злато за България, защото го заслужава". Това обяви личният треньор на Биляна Дудова Петър Калчев, след като днес окончателно стана ясно, че Юсеин ще представя България в категория до 62 килограма на Европейското първенство по борба в Будапеща следващата седмица.

Вчера Българската федерация по борба насрочи извънредно преборване между двете за тази сутрин, но Дудова не се яви за претеглянето, тъй като по думите на Калчев от десет дни е в почивка. "Уважаеми колеги, като личен треньор на Биляна Дудова и човек, който мисли за бъдещето на българската борба, реших, че след създалото се огромно напрежение около двете достойни момичета, не е необходимо да ги подлагаме отново на нов стрес! Райчев, били сме с теб в подобни ситуации и знаем отлично резултата. Психиката е най-важното нещо в едно състезание. Едно поредно хвърляне в поредна стресова ситуация, ден преди отпътуването им за ЕП, независимо коя ще победи, неминуемо би им се отразило на резултата на самото ЕП", написа Калчев.

"Пожелаваме успех на Тайбе! И дано спечели ново злато за България, защото го заслужава. Надяваме се, в бъдеще да продължат спора за категорията на тепиха - при ясни и точни условия и да не се стига никога повече до подобни ситуации", допълни той.