Артьом Пашпорин наложи волята си след 3 рунда над Фархад Ахмеджанов в шестия мач от галавечерта на SENSHI 8. Руснакът, който излезе на ринга като каубой, ликува с трофея при 70 килограмовите по правилата на KWU SENSHI, след като бе по-добрият в битката с „Индианеца“ от Беларус.

Срещата започна с известно проучване между двамата, които в първата минута „опипваха почвата“ и преценяваха противника. Пашпорин опита пръв да повиши темпото, като търсеше комбинация от леви и десни прави, в съчетание с лоу кикове и маваши гери, но всеки от тях срещаше ръкавиците на Ахмеджанов. 

Руснакът, който е многократен световен шампион по муай тай и номер 1 в света от шампионатите W5, GPRO, S1, както и интерконтинентален шампион от WKU и Европейски шампион от WMC, бе по-активният, но така и не съумя да разбие гарда на съперника си.

Как се разви срещата между Пашпорин и Ахмеджанов, четете в Boec.bg.

За мача на Крънич с Фердаус четете ТУК!

SENSHI 8 се провежда  със съдействието на Професионалната  лига на Световния киокушин  съюз (KWU International Professional League) с председател Шихан Иво Каменов, както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BWM дилър.   Медийни партньори на събитието са Boec.bg и Boec.com, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, Russian Union Of Martial Arts и информационния портал Kyokushin Karate News.