Галерия

Настроението в лагера на Кубрат Пулев е много добро. Очакването и отговорността от този мач е голяма и смятам, че Кубрат може да понесе тази тежест. Но да не забравяме, че по-голямата тежест е върху Джошуа, защото той е притежател на титлите и той трябва да докаже, че е най-добрия. 

Кубрат няма какво да губи, той е доказал, че е на това ниво и това не е малка победа да представлява България на такова ниво на професионалния бокс. Това каза пред bTV братът на Кубрат Пулев, Тервел, часове преди мача на Кобрата с Антъни Джошуа.

На въпрос колко по-различен е този мач за Кобрата, Тервел обясни, че е по-различно, защото това е един от последните му шансове и е мач за световна титла. "Кубрат е мотивиран, позитивен е шегува се постоянно, няма промяна в настроението му часове преди мача", обясни брат му.

"Надявам се Джошуа да подценява Кубрат, което е в наша полза, но все пак мисля, че не го подценява", каза Тервел.

"Кубрат има психология на победител, няма нужда да бъде мотивиран допълнително, даже по-скоро е лошо да му се бъркаме в тази част, защото той си има негов начин да се справя с трудностите и да показва, че е най-добрият", обясни Тервел на въпрос какво би казал на брат си преди мача.

"Смятам, че сега той е по-функционален, по-бърз е, не е толкова тромав, това са плюсове, бързината решава мача", обясни той.

"Ритуала, който ще спазим, е позитивизъм, усмивки, да има шеги. Тежката работа е свършена, ние вярваме, че невъзнаграден труд няма и точно това е причината, поради която Кубрат трябва да спечели, той цял живот се труди усърдно", завърши Тервел.