Галерия

Спортният канал Diema Sport и платформата GongPlay ще предават срещата ексклузивно срещата между българския професионален боксьор в тежка категория Кубрат Пулев срещу американеца Морис Харис.
Двубоят ще се състои на 5 декември (събота) в германския град Хамбург, като се очаква да започне около полунощ българско време.

Планирани са и две коментарни студиа около мача за времето от 23:30 до 23:55 часа и от около 00:35 до 01:00 часа. Това е втората среща на Пулев за годината, след като при завръщането си на ринга българинът победи бразилеца Джордж Ариас през октомври. Тогава той получи лека травма на ръката, но след прегледите стана ясно, че няма счупване и това му позволи да се готви на пълни обороти за битката с Харис.

"Понеже нямаше време за много почивка от предишния мач, ръката ми не е съвсем възстановена. Правим процедури, които облекчават самата травма, но мисля, че така ще мога да боксирам. Въпреки че има болка, въпросът е концентрацията да е толкова добра, че да не мисля за болката", категоричен е Кубрат Пулев.

В навечерието на мача новият му треньор Ули Вегнер представи амбициите си да направи българския боксьор световен шампион. Опитният специалист заяви, че Кубрат Пулев е имал нужда от време, за да свикне с неговите методи на работа.

"Момчето имаше дълга пауза след загубата от Кличко. Кубрат трябваше не само да се завърне в тренировъчното ежедневие, а и да свикне с моята философия. Тя гласи следното: "Треньорът винаги има право - моята дума е закон", заяви Вегнер.