Флойд Мейуедър изненада всички с намерението си да спре с бокса, след като изтече договорът му с "Шоутайм". Той има задължение да направи още един мач - този с Андер Бърто на 12 септември в Лас Вегас, след което е сигурен, че ще окачи ръкавиците.

"Това е последният ми танц. На 13 септември искам да седна на дивана и да погледам футбол. Ще си гледам децата и ще се погрижа да получат най-доброто образование. Това ще са най-добрите дни от живота ми. 49 мача стигат. Имам невероятна кариера. Вече съм по-стар и по-мъдър. Здравето ми е най-важно", твърди Богаташчето.

Американецът смята, че след победата над Мани Пакиао вече няма сериозни предизвикателства в спорта.

"Мисля, че четиримата най-добри в нашия спорт са Саул "Канело" Алварес, Мани Пакиао, Мигел Кото и Флойд Мейуедър. Аз победих и тримата. Винаги съм се бил с най-добрите и съм ги побеждавал. Вече няма кого да бия. Ако разгледате средните категории, ще видите, че в тях е останал само един - Мейуедър - заяви Богаташчето.

Той не се посвени да се самообяви за най-великия боксьор в историята. "Уважавам всички шампиони от миналото, те са проправили моя път, за да бъда там, където съм сега. Но Мейуедър е победил повече световни шампиони от всеки друг. Направил го е за по-кратък период от време и с по-малък брой мачове. Счупил е всички рекорди за брой зрители по телевизията и на живо".

"Също така и рекордите за нанесени удари, процент точни удари и е поел най-малко удари. Направил е всичко това за 19 години, в 18 от които е световен шампион, при това в пет различни категории", похвали се Флойд. Той обяви собствената си класация за най-велик в историята, в която очаквано заема първото място пред Робърт Дюран и Пърнел Уитакър, докато легендарният Мохамед Али е едва пети.

"Хулио Сезар Чавес беше по-велик. Бил се е в различни категории, докато Али само в тежка. Освен това Али реално има три загуби от Кен Нортън. Просто говоря честно. Неговата голяма заслуга е, че зае ясна позиция във време, когато афроамериканците се бореха за правата си", смята Мейуедър.

Той смята, че боят с Пакиао е най-голям мач в кариерата му. "Всичките ми 48 мача са важни, но 48-ия беше най-важният. Разликата между Бърти и Пакиао я правят журналистите. Те вдигнаха голям шум около Пакиао, а моята работа беше да изляза и да бъда Флойд Мейуедър, шахматист, който знае как да победи. Това и направих", заяви Флойд.

Засега той е сигурен, че няма вариант да остане на ринга след мача с Бърто. "Казват, че ще ми предложат много пари. Но аз вече имам много пари. Добре съм. Сделката с "Шоутайм" изтича. Вече съм стар човек. На 38 съм."