Джъд Тръмп стигна по категоричен полуфинала на снукър-турнира в Северна Ирландия, след като срази Шон Мърфи с 5-1. 

Двамата си размениха по един фрейм  в началото, след което Тръмп не даде шансове на съперника си, като направи и стотачки от 128 и 125 точки. В другия двубой Елиът Слесър победи със същия резултат изненадата Луис Хийткоут, като двамата победители оформиха втория полуфинал. 

Преди това, в следобедната сесия, Пан Джунксу хвърли бомбата, като елиминира Нийл Робъртсън с 5-4. Китаецът, който е 27-и в света, стигна трети полуфинал в кариерата си, като на 3 пъти изоставаше – при 1-2, 2-3 и 3-4. 

Австралиецът изглеждаше устремен към победата в 8-ата партия, когато направи серия от 40, но след това излезе от позиция. Щастлив снукър помогна на Пан да вземе предимство в партията и да я спечели, а в решаващата бе неудържим, като разчисти масата и след 129 точки взе победата. 

Негов съперник ще бъде световният шампион Кайрън Уилсън, който доста лесно се справи с Марк Уилямс и го победи с 5-1. Воинът бе по-стабилен и използваше умело грешките на уелсеца, като се отчете със 135 в 4-ия фрейм и още 2 серии от 72 и 67.