Джъд Тръмп продължи забележителната си серия, да достига поне до 1/4финал на всеки снукър-турнир, в който участва през 2024-а.

Снощи в Белфаст той победи Бари Хоукинс с 4-1 и отново влезе в топ 8 на надпреварата. Тръмп има 15 поредни участия в тази фаза, като спечели 4 турнира, игра още 2 финала и прибра 1,5 милиона паунда от наградни фондове. 

Срещу Ястреба той направи серии от 69, 63 и 105, като определено бе по-стабилният от двамата и си осигури нов сериозен сблъсък, тъй като за място в полуфиналите ще играе с Шон Мърфи, който по черната топка надви Стюърт Бингам с 4-3. 

Нийл Робъртсън също продължава, след като приключи пътя на Оливър Лайнс и го победи с 4-1. Така той може да стане първият, който е печелил четирите турнира от серията Home Nations. Следващият му противник е Пан Джунсу. 

Изненада сътвори Луис Хийткоут, който постигна най-доброто класиране в кариерата си след 4-2 над Пънфей Тиан и ще играе с Елиът Слесър. В последния мач Марк Уилямс ще срещне Кайрън Уилсън, което е другият голям мач в тази фаза, като този двубой, както и на Робъртсън са в следобедната сесия.