Големите фаворити отпаднаха от топ 4 на „Инглиш Оупън” в снукъра. Марк Алън, Джъд Тръмп и Марк Селби не успяха да се класират за полуфиналите. 

Северноирландецът загуби с 2-5 от Крис Уейклин, който игра много стабилно и се възползва от това, че брейк-билдинга на Алън не вървеше, като измъкна успеха в завързаните фреймове. 

Ву Изе обаче хвърли бомбата, след като срази Тръмп с 5-3, като по този начин си върна за загубата от Джъд наскоро в Саудитска Арабия, когато поведе с 4-0, до падна с 4-5. 

Двамата си размениха по две партии до почивката, а след 3-3 20-годишният китаец направи серии от 56 и 62, за да затвори мача. 

Индиецът Ишпреет Сингх пък надви Марк Селби с 5-4 в страхотен трилър и стана първият представител от своята страна, стигнал полуфинал от 2013-а. 

Той поведе с 4-1 фрейма, но англичанинът изравни и дори поведе с 33 точки, преди Сингх да вкара с късмет една от последните 2 червени, след което разчисти масата и взе знаменития триумф. 

Нийл Робъртсън пък разби Бари Хоукинс с 5-1 и е големия фаворит в турнира, като ще играе с Уейклин в полуфиналите, а в другия мач ще се срещнат Ву и Сингх.