Снощи Рони О'Съливан спечели петата си титла на UK Championship, но изглежда Ракетата е по-изцеден психически от своя опонент на финала Джъд Тръмп. Прическата направи невероятен финален спринт и от 4-9 изравни резултата на 9-9. В решителната партия Рони все пак удържа.

Още по темата

 

След финалния сблъсък О'Съливан призна, че това е бил най-трудният мач в кариерата му, като той се пожела скоро да не се изправя срещу Тръмп, въпреки двете големи победи във финали в рамките на месец над своя противник.

"Трябваше да се потрудя много здраво в този турнир, особено заради болките в крака през последните 12 дни. Беше ми много трудно, затова тези моменти са страхотни. Нямам представа как победих, след като той се върна от 4-9. Почти не пропускаше топка и аз си казах - свършен съм", чистосърдечно сподели Ракетата.

"В един момент си помислих, че дори да получа нова възможност, отново ще пропусна и ще разочаровам феновете си. При 8-9 имах шанс, но честно казано бях много нервен и изключих. Ако бях загубил този мач, след като имах толкова голяма преднина, това щеше да бъде огромно разочарование. Напрежението беше огромно."

"С Джъд играхме на финала на Шампион на шампионите и сега само зная, че не искам да го срещам на всеки финал, бих искал да се избегнем на следващите няколко турнира. Този мач ми съкрати живота, това беше най-трудният двубой в кариерата ми до момента."

"Джъд е много труден съперник. Когато вкара розовата топка в последния фрейм се уплаших. Емоциите бяха силни и аз бях сигурен, че ще загубя. Нямам представа как спечелих мача, аз все едно не бях на масата. Тръмп е безстрашен. Контролът върху бияча на Джъд не беше толкова толкова добър в началото, но след 9-4 той заигра перфектно."

"Вече няма сигурност, когато водиш с 9-4 и търсиш само още един фрейм. Преди години - може би, но не и днес. Снукърът е различен. Играчи като Джъд, Робъртсън, Динг и Селби могат да направят 5-6 поредни сенчъри брейка, те могат да доминират върху масата и да те обърнат. Аз се уча от тези играчи, те са толкова агресивни."

"Ще се насладя на момента. Спечелих Мастърс през януари, Уелш Оупън, Шампион на шампионите и сега UK Championship. Доволен съм от тези няколко чудесни седмици и вече мога да мисля за защитата на титлата си на Мастърс", добави Ракетата.

Джъд Тръмп заяви: "Знаех, че се намирам в добра форма, но когато Рони разчистваше масата, това ми действаше демотивиращо. Сторих това с няколко съперника и наистина боли".

"При 4-9 си казах, че няма какво да губя и заиграх освободено, дадох воля на гнева си. Намалих на 5-9, после имах няколко шанса, записах два сенчъри брейка и се почувствах добре. Направих наистина добро разчистване за 9-9 и се чувствах спокоен."

"Но Рони направи наистина много добър сейфти шот зад зелената топка и съм малко раздразнен, че не получих възможност в последния фрейм. Но аз не се предадох и дадох най-доброто от себе си."

"Срещу Рони трябва да направиш добър старт. Не можеш да допуснеш да ти поведе с пет фрейма. Но той се справи чудесно накрая и като цяло заслужаваше да стане шампион в турнира", допълни Прическата.

СНИМКИ: Моник Лимбос