Действащият шампион Нийл Робъртсън оцеля във втори кръг на снукър турнира UK Championship, побеждавайки Кайрън Уилсън с 6-5 фрейма.

Срещата започна с фрагментарен фрейм, който отиде в актива на англичанина след няколко визити край зеленото сукно. Робъртсън обаче осъществи пълен обрат, благодарение на халф-сенчъри брейкове от 90 и 65 пункта.

Уилсън не се смути от отговора на австралиеца и записа хубава серия от 66 точки. След кратката почивка Робъртсън си върна аванса в резултата и беше на път да спечели и шестата партия след брейк от 58 пункта, но британецът измъкна частта след няколко малки серии.

Последваха още два завързани фрейма, които бяха поделени между съперниците. Първо Машината от Мелбърн поведе, а после Уилсън отново изравни.

Робъртсън започна със серия от 36 точки, но изпусна юздите и видя как неговият опонент конструира брейк от 87 пункта, повеждайки с 5-4 части.

Уилсън поведе с 35 точки в десетата партия, но световният шампион от 2010 година обърна, за да се стигне до надлъгване при разчистването на цветните топки. Робъртсън показа по-здрави нерви и изравни.

В решителната партия Робъртсън включи на по-висока предавка и довърши противника си с халф-сенчъри брейк от 86 точки. В трети кръг Робъртсън се изправя срещу Питър Ебдън в сблъсък на бивши световни шампиони.

Ето още резултати от днес:

Питър Ебдън - Курт Мафлин  6-1

Марк Алън - Лука Бресел  6-0

Кен Дохърти - Майкъл Уайт  6-4

Стивън Магуайър - Ю Делу  6-4