Китаецът Динг Джънхуей победи Бари Хоукинс с 6-5 фрейма и се класира на полуфиналите на престижния снукър-турнир Шампион на шампионите, провеждащ се в Ковънтри.

Двамата майстори изиграха изключително класен мач, в който показаха своите брейкбилдърски и дефанзивни умения.

Срещата започна с партия на дребно, спечелена от азиатеца, който добави халф-сенчъри брейк от 65 точки. Хоукинс спечели третия фрейм с няколко визити на масата, но Динг възстанови аванса си от две партии след великолепен сенчъри брейк от 105 точки.

Последва нов фрагментарен фрейм, който отиде в актива на Джънхуей и по всичко личеше, че той ще се добере до лесна победа.

Ястреба обаче полетя високо и изстреля два последователни халф-сенчъри брейка от 70 и 80 точки, гарнирани с още една силна партия за него, в която противникът му реализира само две единични червени топки.

При 4-4 Динг все пак спря пропадането си и измъкна деветата партия, но Хоукинс доведе двубоя до изпълване на формата, изригвайки със сенчъри брейк от 11 точки.

В решителната партия Динг реализира халф-сенчъри брейк от 55 точки, който му беше достатъчен да изтръгне победата.

Днес ще се проведат два мача от осминафиналите: Марк Селби - Стив Дейвис и Джъд Тръмп - Стивън Магуайър. Победителите от двете двойки излизат един срещу друг вечерта, за да бъде определен втория полуфиналист в турнира.