Петкратният световен шампион Рони О'Съливан отново се върна няколко месеца назад, коментирайки загубения финал на световното първенство по снукър.

Ракетата водеше с 10-5 фрейма на Марк Селби и по всичко личеше, че ще постигне три поредни и общо шест световни титли. Във втория ден от финала обаче Веселяка от Лестър стъжни живота на О'Съливан и го обърна до 18-14 партии, завоювайки своята първа корона.

"Не бях изненадан от това, че Селби се върна в мача. Първоначалната ми реакция беше "поне това приключи". Сигурно сте забелязали, че се усмихвам, когато му стиснах ръката след мача", започна О'Съливан, цитиран от inside-snooker.com.

"Навярно едва 3-4 дни след финала започнах да осъзнавам, че съм загубил световната си титла. Но онези два фрейма в края на първия ден бяха решаващи, изключително важни. Вече мислех, че ще водя с 12-5 фрейма вечерта."

"Така че, когато той спечели тези два фрейма, аз се чувствах все едно изоставах с 10-7 партии, а не водя с този резултат. В този първи ден на финала ние изиграхме 17 фрейма и неговият най-добър брейк беше близо 60 точки."

"Затова когато излязохме за втория ден, получих това, което и очаквах да видя - изцяло тактическа битка. Нямам нищо против тактическите битки, но да играеш два дни такъв снукър е направо изцеждащо."

"В същото време бях наясно, че имах късмет, побеждавайки Джо Пери във втори кръг. Последвалият мач с Шон Мърфи беше доста странен, защото той можеше да ме накаже и да бъде доста по-близо в резултата, но не вярваше, че може да го стори."

"На финала се изправих срещу човек, който бе по-решен и готов от мен да спечели титлата. Аз останах доволен от начина, по който контролирах емоциите си на финала, който бе доста труден. Стандартът на игра не беше висок и нямаше как да бъде."

"Имаше доста протяжни фреймове, цветни топки извън своите оригинални позиции, застанали на борд.. Често си мислех, че не мога да направя повече от 30 точки, излизайки на масата."

"Не играех достатъчно добре, за да използвам малките възможности. В края се случи логичното - спечелих 14 фрейма."

"Уважавам психическата устойчивост на Марк Селби, начинът по който той проведе онзи мач, без да се предаде нито веднъж. Дори когато не играе добре, той никога не се предава и ми се искаше да имам същата устойчивост като него", добави Рони.