Нийл Робъртсън навакса пасива от два фрейма и изравни до 12-12 срещу Марк Селби в полуфиналната битка между двамата на световното първенство по снукър.

В началото на третата сесия двамата майстори започнаха доста колебливо, изчаквайки грешка на съперника. Селби успя да се настани край зеленото сукно и след сенчъри брейк от 104 точки поведе с 10-7.

Това обаче се оказа неговият първи и последен фрейм в мини-сесията от четири партии, защото австралиецът успя да изравни резултата на 10-10 части, благодарение на халф-сенчъри брейк от 85 точки, както и малки серии от 29 и 35 точки.

След кратката почивка Машината от Мелбърн дръпна с 36 точки, но изпусна инициативата и Селби го наказа с халф-сенчъри брейк от 73 точки, повеждайки с 11-10 фрейма.

Веселяка от Лестър продължи с вкарването на страхотни дълги червени топки и успя да наниже нова добра серия, този път от 49 пункта. Робъртсън взе четири точки от фаул, търсейки поставянето на два снукъра, но малко след това самият той не успя да осъществи контакт със зелената и предаде партията.

Австралиецът отговори с халф-сенчъри брейк от 64 точки, но след добрия кенън шот в групата червени топки нямаше продължение. Селби се впусна в борба за поставяне на снукъри, но не се увенча с успех и неговият опонент намали на 11-12.

Робъртсън вкара 37 точки в началото на следващата част, но пропусна черната топка за ъгловия джоб. Селби опита трудно тънко подрязване на червена за средния десен джоб, залагайки я на своя противник. Австралиецът записа нова малка серия и изравни на 12-12 части.

Четвъртата сесия започва тази вечер, от 21.00 часа българско време. Спечелилият 17 фрейма ще играе на финала срещу Рони О’Съливан.