Реших, че семейството ми е по-важно от гимнастиката. Това заяви в интервю за Радио Варна гимнастичката Елвира Краснобаева.

Наскоро стана ясно, че тя ще се състезава за Армения, а това предизвика вълна от критики по неин адрес. Такива дойдоха и от Управителния съвет на Българската федерация по художествена гимнастика.

Краснобаева обаче е непреклонна в решението си, като причините за него са изцяло семейни. "Доста трудно ми е да преживея всичко това, но мисля, че ще се справя с подкрепата на семейството си и близките. Това решение беше изключително трудно за мен и няма нищо общо с Федерацията по художествена гимнастика", поясни обещаващата ни състезателка.

Грацията добави, че отива да живее в Русия, където е родена на 10 март, 2008 година. "Това беше най-добрият вариант за мен и моето семейство", сподели гимнастичката, като благодари на БФХГ: "Без тях наистина нямаше да мога да постигна нищо".

"Готова съм за нов път - ще трябва да работя още повече, за да направя и изработя новите съчетания. Реших, че семейството ми е по-важно от гимнастиката", каза още Краснобаева.