Олимпийският шампион от Париж Карлос Насар каза, че няма никакво желание да се занимава с проблемите на Българската федерация по вдигане на тежести и с удоволствие би си гледал изхвърлянето и изтласкването, както го посъветва президентът Антон Коджабашев, но се притеснява, че заради неволите на централата тя може да загуби лиценза си и това да го лиши от възможност да се състезава. Насар участва в пресконференция в столицата, на която бе подробно разпитан за противоречията във федерацията, за посрещането му след олимпийската титла, както и за следващите му цели, свързани най-вече с предстоящото през декември световно първенство в Бахрейн.

"И преди съм се сблъсквал със славата и съм падал доста ниско долу, за жалост. Когато човек не може да превъзмогне тези моменти, той губи човешките си качества. За мое щастие аз съм осъзнал тези неща и смятам, че няма да се сблъскам отново с тях. Колкото до г-н Коджабашев и полиграфа, който той иска да преминем, смятам, че ако бъдат зададени правилно въпросите, той ще се провали. Но мисля, че имаме доста по-важни неща, с които да се справим. Аз лично съм доволен от отговора му, че не ми е искан процент от премиите и да не очаквам такава клауза да бъде записана в новия ми договор. Но ако той толкова държи на този полиграф, въпреки натоварения ми график, аз ще премина през него. В момента се опитвам да отделям време на всички медии, тъй като те показват внимание към нашия спорт. Освен това тренирам по два пъти на ден и се опитвам да спазвам режим", каза 20-годишният състезател.

"По-големият проблем на нашата федерация обаче е, че скоро не се очаква да се подписват нови договори. Това е доста тъжно и още един повод за оставката на г-н Коджабашев. Аз се съмнявам, че той има качествата, за да реши тези проблеми", допълни Насар по повод информациите, изнесени от Антон Коджабашев и екипа му, че федерацията има заварени дългове от предишния президент Ариф Маджид за близо 1 милион лева.

"Аз си гледам изхвърлянето и изтласкването, но ако продължи това бездействие на Българската федерация по вдигане на тежести, това, че си гледам изхвърлянето и изтласкването, няма да ми свърши никаква работа. Всички знаем, че заради тези големи задължения, които не се плащат дълго време, е възможно да се вземе лицензът на федерацията. Това може да ме лиши от участие на световното първенство, което предстои. Това е моето притеснение и затова се намесвам, за да си кажа мнението по въпроса. Моите остри думи по адрес на г-н Коджабашев са изцяло в професионален план. Аз срещу него нямам нищо лично. Просто искам в нашата федерация да дойде човек с визията за нещата и да си върши работата. Аз не съм видял никакво действие от страна на г-н Коджабашев, откакто той е заел поста си. Казва, че е завел дела, че иска да ходим на полиграфи, сякаш си няма друга работа. Да ми беше пуснал едни изследвания да ме види как съм. От федерацията не съм видял нищо във финансово отношение. Искам да благодаря на г-н Николай Вълканов, който заедно с Илиян Рашев пое цялата ми подготовка. Министерството на младежта и спорта също помогна, но за жалост, ако нещата зависеха от БФВТ, както трябва да е, просто нямаше да се справим и нямаше да участвам дори на квалификацията за Олимпиадата", допълни тежкоатлетът.